Varmt och skönt att sova i segelbåten

Trots att sommaren nu börjar närma sig sitt slut så har du som äger en segelbåt fortfarande stora möjligheter att använda dig av den. Det kanske börjar bli lite mörkare och kallare, men det problemet löser du lätt. Om du bara har sängkläder av rätt material ombord så kan du lugnt kasta loss och ge dig ut till sjöss i sensommaren.

När du kurar ihop dig under däck är det alltid fukten som är värst. Därför är det viktigt med täcken, kuddar och lakan som inte drar den till sig. För att hitta det du söker, beställ via nätet eller besök en butik i din närhet.

Segla utomlands

Du som vill slippa frysa när du seglar kan förstås att ägna dig åt segling i varmare länder. Runt omkring Medelhavet är klimatet alltid behagligt och erbjuder seglaren möjligheter året runt. Om du är lite mer äventyrslysten kan du också segla på något av de stora haven, men då ökar kraven avsevärt både på själva båten och utrustningen.

Men även i Sverige kan du förlänga säsongen genom att segla söderut. I Skåne och Blekinge är det milt långt in på hösten. Du som styr din segelbåt dit blir varken frusen eller besviken.