Vara ombord på en segelbåt som gravid

Att vara gravid är för många en underbar tid i livet. Men precis som att ditt liv kan kännas underbart kan du också känna dig lite hämmad i din vardag och på din fritid. Självklart ska du fortsätta att utöva dina fritidsintressen så länge du känner att du orkar och kan.

Ge inte upp din hobby

Du behöver inte ge upp allt du tidigare har älskat att göra. Genom anpassning och viss flexibilitet kan du ofta fortsätta med många hobbys som du har. Att segla kan vara en av de aktiviteterna du älskar, men dina seglarkläder kanske inte passar längre. Det finns en hel del kläder för aktiva gravida att välja bland. Du kan enkelt hitta både byxor, tröjor och jackor för en aktiv fritid.

Stöd för ryggen när vågorna går

När du är långt gången i din graviditet kan din rygg behöva lite extra stöd. Prova att skaffa stödbälte för avlastning för att lätta trycket på din rygg. Ett stödbälte kan även lindra dina symtom om du har problem med foglossning. Ett så pass enkelt hjälpmedel som ett stödbälte kan vara allt du behöver för att kunna fortsätta njuta av din segling.