Upplev Bottniska viken

Det är alltid roligt att resa och uppleva nya saker. Det har de senaste åren växt fram en tydlig trend där svenska resenärer reser längre och längre bort, och Kanarieöarna har idag mer eller mindre ersatts av Thailand. Det är minst lika vanligt med svenska turister i USA eller Australien som i Spanien eller Italien.

Att resa långt bort är härligt, och tack vare snabba flyg och billiga biljetter kan man komma långt på kort tid och för en billig peng, men det finns minst lika mycket intressant att uppleva på närmre håll. Genom att välja att semestra och turista i Sverige och våra nordiska grannländer kommer du garanterat uppleva minst lika mycket intressant som vid en resa över Atlanten eller till Asien. Ett fantastiskt resmål är Bottniska viken, som du kan uppleva genom att segla från Stockholm till Luleå.

När du seglar i den Bottniska viken gäller det att hålla ögonen öppna, eftersom du här har möjlighet att få en naturupplevelse utöver det vanliga. Ta gärna med kikare och kamera, så att du kan zooma in och se alla spännande fåglar som rör sig i området, och genom att vara flitig med kameran kan du föreviga resan och sedan skapa snygga och minnesvärda fotoalbum online eller varför inte göra en fototapet av dina bilder efter resan. När det kommer till boende kan du naturligtvis sova på båten om den möjligheten finns, men du kan också boka trevliga hotell längs vägen, om du vill kunna hoppa av båten och sova i en säng, som inte gungar, för en natt eller två.

Svenska skärgården är vacker och det är ett härligt sätt att med båt uppleva vår natur. Har du tur kanske du får se en säl eller två under resans gång. Så boka din nästa resa hemma.