Snart är det dags att sjösätta segelbåten

Sommaren kommer med stormsteg och även om i vissa delar av landet så är det fortfarande snö kvar så kommer detta att bli ändring på. Bara solen får vara framme och temperaturerna öka så försvinner snön fort och snart är det dags att sjösätta segelbåten i stora delar av vårt avlånga land.

Det kan vara hög tid att börja se över både båt och utrustning. Kanske ni har en så pass ny segelbåt så ni inte behöver måla om bottenskrov och liknande. Det kan ändå vara på sin palts att ta med sig fika korgen och ge sig till sin segelbåt för att kolla läget. Hur ser det ut med flytvästar och annat. Kanske det är på sin plats att köpa nya flytvästar till familjen. De yngsta i familjen kanske har vuxit ur sina gamla flytvästar och är i behov av nya mer passande.

Så klart så kan det vara på sin plats att kolla över annan utrustning på båten. Det är en stor fördel om ni tar den tiden att kolla igenom vad som behöver införskaffas redan nu så när ni väl sjösätter så är det i princip bara att åka iväg. Gör en checklista på det som ni behöver i er segelbåt och kolla vad som behöver köpas in. Kolla så att allt fungerar som det ska och fixa sådant som behöver fixas. Batterier och annat kan med fördel tas hem och underhållsladdas ett par gånger innan ni ska ge er iväg ut på det stora blå.