Skaffa bra utrustning för din segelbåt

För dig med segelbåt så vet du att det ständigt behövs översyn så att allt fungerar för nästa segeltur. Man kan inte lämna något åt slumpen utan allt behöver vara perfekt för att få en njutbar segling. Se till att skaffa bra utrustning för din segelbåt så du vet i förväg att du klarar av dina turer.

Under vinterhalvåret då din segelbåt står på land så har du alla möjligheter att fixa med din båt för att säkerställa att allt fungerar som det ska till kommande sommar. Ta en titt här för att se om det är något som du behöver till din segelbåt. Under tiden i vatten så kan mycket hända. Det kan vara trossar som skadats och fendrar som behöver bytas ut. Segel behöver tittas över och kanske lagas.

Det är viktigt att du har en väl fungerande segelbåt när du väl ska sjösätta den igen. Om du har din båt vid en segelklubb så kan det finnas hjälpmedel och ett par helger innan sommaren när det sjösätts. Då bör allt vara klart med renoveringar och fix med båten så ni direkt kan ge er ut på härliga seglingar. Så ta vara på den tiden som finns under vintern att hålla på och fixa med båten.