Segla till Örnsköldsvik

Gästhamnen i Örnsköldsvik har länge räknats som en av Sveriges bästa och enligt många seglare som en säker hamn att lägga till vid. Faciliteterna har utökats med den nya servicecentralen som sedan 2015 stod klar på den södra sidan om hamnen. Ny servicebyggnad där du kan hitta, toaletter, dusch, tvättstuga och kök men också en Italiensk restaurang för en god kvällsmiddag.

Med ett djup på 1,9 till 6 meter så kan variationen på båtar vara ganska stor. Man lägger till vid en bom och betalar 250 kronor för ett dygn och då ingår både el och tillgång till servicehuset. Står man bara över dagen så är kostnaden 80 kronor under max 6 timmar. GPS position för Örnsköldsviks Gästhamn är: 63°17,13 N 18°42,32 E

Med närheten till stadens centrum så kan man shoppa loss under ett par timmar för att sedan ta sig till stadens stolthet Fjällräven Arena för en lunch. Här hittar ni aktuellt utbud av luncher restaurang Victory ett par våningar upp i arenan. Om det vill sig väl så kan det vara någon träning på isen och det är inte omöjligt att någon av de mest kända hockeyspelarna dyker upp i restaurangen.

Beroende på hur många dagar som ni stannar till i Örnsköldsvik så finns det så mycket att uppleva både i stadens centrum men också runt omkring. När ni känner att ni varit på land allt för länge så kanske en tur ut till Ulvön skulle vara på sin plats. Denna pärla i Höga kusten ligger på GPS position: 63°1,10 N 18°38,46 E och är mest känd för sin surströmming men också sitt fantastiska läge.