Planera inför sommarens segelturer

Vi närmar oss högsommar runt om i vårt avlånga land. Vissa delar har kommit längre än andra. Det är i alla fall hög tid att planera inför sommarens segelturer. Vissa kanske redan har sjösatt sina båtar medans i andra delar av landet så är förberedelserna i gång för att kunna sjösätta en sjöduglig segelbåt. Alla har vi våra rutiner hur vi går tillväga innan sjösättning.

Praktiska prylar i segelbåten

Dagen då båten är i vatten så är det en speciell känsla. Då kan vi ge oss ut då vädret tillåter och njuta av både väder och vind. Känslan när man börjar fylla på med saker som behövs för en seglats är oslagbar. Kanske det är dags för nya gummistövlar som alltid får ligga i segelbåten. Även om man inte vill att det ska vara regn när man är ute och seglar så är regnkläder och stövlar ett måste utifall vädergudarna inte är på vår sida.

Planera en längre seglats

Fram till semestern så kanske det bara blir kortare turer inomskärs. När ledigheten drar igång på allvar så gäller det att ha planerat en längre seglats. Var noga med er planering så ni inte blir överraskad av något. Det finns många trevlig ställen att segla på våra svenska vatten. Har ni redan gjort detta så kanske segling i Kroatien skulle vara något. Det finns gott om företag som hyr ut segelbåtar i Kroatien så du behöver inte segla dit. Väl på plats så kan ni få upplevelser som ni inte fått tidigare.