Packningen till seglingssemestern

Bara vid nämnandet av ordet “segling” kan vi känna vinden i håret, doften av saltvatten och det otroliga lugnet. Tyvärr är det lite stressigare innan du väl har kommit iväg, mest för att du ska få med dig rätt grejor på resan så du slipper onödiga stopp och slipper hamna i en obekväm situation. 

Kläder

Det kanske ser ut att bli en strålande sommar, men ute på havet behöver du kläder för alla väder. Det kan dra in regn på bara några kilometer, eller så blir kvällarna kallare än du trott. Regnjacka och varma kläder är ett måste på havet. Och du behöver så klart flytvästen också. Planerar du på att ta med barn eller kanske hunden ska de också ha flytväst hela tiden i båten.

Första hjälpen

Du vet aldrig vad som kan hända. Det är många moment under en seglingsdag, det är inte ovanligt att ett finger hamnar i kläm eller att du snubblar över ett rep. Sårrengöring, plåster, gasbinda och kylpåsar ska finnas på båten. Du kan köpa förpackade förbandsväskor som är perfekta på båten eller under era aktiviteter när ni kliver i land. Den tar inte mycket plats och kan därmed få plats även på mindre båtar.

Kommunikation och kartor

Du ska alltid vara medveten om var du befinner dig på havet. Wi-fi är inte en självklarhet om du seglar långt, ta med analoga kartor och färska upp dina kartläsarkunskaper. Du ska också kunna kommunicera med omvärlden. Mobilen har inte täckning överallt och hamnar du i nödläge vill du snabbt få hjälp. En satellittelefon fungerar oavsett position men kan vara dyr i inköp. En kommunikationsradio kan också passa men tar upp plats i hytten så den måste anpassas efter båtens storlek. Alternativt kan du hyra en satellittelefon från företag om du inte seglar så ofta.