Hund med ombord

Att ha hunden med ombord på båten är inget konstigt alls, det gäller att se till att den vänjer sig som med det mest här i livet. Ju tidigare den får vara med desto bättre är det och alltid ha flytväst på både hund och ombordvarande människor.

Det gäller att förbereda både hud och sig själv med en båttur. Hos Häromi så hittar ni både flytvästar och andra hundtillbehör som kan vara bra att skaffa sig till hunden inför den segeltur eller vilken typ av båt ni planerar att åka ut med. Även om hunden kan simma så är det en fördel med flytväst, vi männiksor har ju också flytväst även fast vi kan simma de flesta av oss. Träna hunden innan ni ger er av så både ni och hunden är medvetna om vad som gäller ombord på båten.

Att lära hunden hur man kliver av och på båten kan vara det första som ni tränar hunden att göra. Om hunden har en plats hemma där den brukar ligga så kan ni med fördel ordna detta ombord på båten. Bind aldrig fast hunden i koppel eller liknande om den skulle få för sig att hoppa överbord. Lär hunden vilka regler som gäller ombord, det kan ta tid men är värt allt om ni och hunden får en trivsam vistelse ombord.

Lycka till och vi hoppas att ni får trivsamma turer tillsammans hela familjen tillsammans med er hud ombord på båten.