Gör köket smartare på båten

När du tillbringat hela dagen på sjön är det guld värt om du kan äta en ordentlig måltid. Att laga mat ombord kan vara en utmaning, men du kan hitta saker för att förenkla det på nätet.

Matsäck för segelturen

”Sjön suger” är ett uttryck de flesta hört. Det betyder helt enkelt att vi blir hungriga på utflykter i allmänhet. Detta har dock skapat en myt av att det skulle handla om utflykter vid vattnet specifikt. Oavsett varför vi blir så hungriga, så bör vi äta. Det går utmärkt att ta med sig matsäck utan att den blir tråkig för det. Du kan packa in din smörgås i en bivaxduk med olika fina mönster.

För en del människor duger smörgåsar, medan andra känner att de vill lyxa till det. Då är det toppen att det även finns gasolkök, så du kan laga ordentlig mat med stekpanna. Både kylväskor och till och med något enklare kök fungerar att ha på en segelbåt. Klicka dig vidare här för att hitta mer avancerade rätter.

Oavsett om du är en riktig sjörövare eller en landkrabba kan du hitta tips på hur du kan klara dig. Håll dig pigg och mätt genom att vara förberedd. Du hittar allt du behöver för friluftslivet på nätet.