Förberedelser inför sommarens seglingar

Båtsäsongen är kort i Sverige och det är därför viktigt att få ut det mesta möjliga av den. Du bör påbörja dina förberedelser sig inför båtsommaren tidigt och du bör starta online.

Vill du hitta de bästa farlederna och de bästa naturhamnarna kan du studera karttjänster online. På internet kan du dessutom hitta något som behövs när du äntligen befinner dig i naturhamnen.

Förbereda båten

Gjorde du allt rätt när du tog upp båten på hösten blir det enklare att vårutrusta båten. Att göra båten klar för en ny säsong betyder ändå en del jobb. Var inte en tidsoptimist, avsätt ett par helger för att göra i ordning båten. Båtar är komplicerade, även om din båt är en segelbåt så har den en motor. Din båt har kanske också ett kök. Följ en checklista så blir arbetet enklare.

Förbereda dig

Under en solig sommar kommer du bland annat att behöva badkläder men du bör också planera för regn. Du har troligen det du behöver men kan behöva uppgradera. Har du flytvästar till hela familjen ombord och är du säker på att barnen inte vuxit ur sina? Det här är saker som är bra att du köper innan säsongen börjat, eftersom du då slipper att köpa dem i dyra butiker i skärgårdshamnarna.