Bra att ha med första hjälpen i segelbåten

På semestern är det meningen att hela familjen ska koppla av. Förhoppningsvis kommer din semester att bli lugn men om olyckan skulle vara framme är det skönt att ha ett förstahjälpen-kit nära till hands. Det lättaste är att köpa ett färdigt kit som innehåller allt du behöver för både stora och små olyckor.

På båten kan du inte låna av grannen

Ombord på en segelbåt är du ofta isolerad från omvärlden. Du har inga grannar att fråga efter plåster eller förband. Därför är det extra viktigt att du har en komplett första hjälpen väska. Skulle någon på båten få en större sårskada behöver du lägga om den på plats och försöka stoppa blödningen.

En färdigfylld förstahjälpenlåda kan du också enkelt handla på nätet. Där hittar du förstahjälpen-kit som utöver bandage och plåster även innehåller vevficklampa, sax samt andra småsaker du behöver för att ta hand om mindre blessyrer.

Solbrännor och maneter

Glöm inte heller att ta med ordentligt med solskyddsfaktor. På segelbåten kan svalkan från brisen vara lurig. Utan att du märker av det kan du bränna dig rejält under en dag på däck. I brist på apotek fungerar även yoghurt på solbrännor. Tillika en rakhyvel kan hjälpa om du brännt dig på en manet.